2 Haziran 2011 Perşembe

2.sınıf karışık problemler


  PROBLEMLER
1-Her gün 3 bardak süt içen bir çocuk bir haftada kaç bardak süt içer?
2-Bir lokantada 5 tane masa vardır.Lokantaya 25 kişilik bir grup geliyor.Grup masalara eşit sayıda oturmak istiyor.Her masaya kaç kişi oturmalıdır?

3-Sınıfımızda 17 kız,kızlardan 7 fazla da erkek öğrenci var.Sınıfımızın mevcudu kaç kişidir?
4-Aklımdan bir sayı tuttum.Sayıyı 8 le toplayınca 23 buldum.Aklımdan tuttuğum sayıdan 9 çıkarırsam hangi sayıyı bulurum?
5-Ali cebindeki 24 fındığın 6 tanesini yedikten sonra geriye kalan fındıkları 3 arkadaşına paylaştırıyor.Ali arkadaşlarına kaçar tane fındık vermiştir?
6-Ezgi Cumartesi günü 27 sayfa kitap okuyor.Pazar günü ise Cumartesi gününden 9 sayfa daha fazla kitap okuyor.Ezgi hafta sonu boyunca kaç sayfa kitap okumuştur ?
7-Hakana bayramda annesi 25 YTL, babası 15 YTL verdi.Hakan bu paranın 9 YTLsiyle istediği kalem kutusunu alıyor.Hakanın kalem kutusunu aldıktan sonra kaç lirası kalmıştır?
8-Berna aldığı hikaye kitabından hergün 10 sayfa okuyor.Bir hafta sonra baktığında daha okuyacağı 7 sayfa olduğunu görüyor.Bernanın hikaye kitabı kaç sayfalıktır?
9-8 tavuk ile 4 koyunun toplam kaç tane ayağı vardır?
10-Bir mağazada alışveriş yapan bir adam mağazadan 49 YTL lik bir ceket ve 27 YTL lik bir gömlek alıyor.Kasaya geldiğinde tezgahtara 75 YTL uzatıyor.Tezgahtar adama kaç lira para üstü vermelidir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder